Pre- & Post-Partumbegeleiding

Zwanger zijn is een mooie tijd waarin je jezelf kunt laten ondersteunen door massages en informatie-uitwisseling waardoor de weg naar de bevalling wat duidelijker wordt.

Voor de bevalling kun je je laten masseren tot de dag van de geboorte (zie hieronder "aanstaande moeder"). Ook kunnen jij en jouw partner een voorbereidende massage uitvoeren vanaf week 34 uitgelegd met behulp van een anatomie model en handelingenlijst.

Tijdens de weeën wordt de zwangere op verzoek gemasseerd op verschillende manieren op gewenste delen van het lichaam. De partner wordt tegelijkertijd aangeleerd de signalen van de zwangere te herkennen en daarop de gewenste massage te geven. Volgens afspraak en/of verzoek kan ik bij de bevalling blijven. 

Kort na de bevalling kan, mits de verloskundige het goedkeurt, baarmoedermassage worden toegepast ter stimulering van het terugtrekken van de baarmoeder en vloeiing. In de weken van de kraamperiode kunnen er diverse verschillende behandelingen worden gegeven.

Voor alle mogelijkheden, kijk even op de tarievenlijst en vraag een gratis kennismakingsgesprek aan.


WOW!

Women Only Wellness massage

Deze intuïtieve, ontspannende of revitaliserende massage is exclusief voor dames.

De 60-minuten durende massage werkt ontspannend op de spieren en stimuleert het eigen lichaam tot het aanmaken van de gelukshormonen endorfine en oxytocine. Daarnaast wordt door herhaling van de massages het immuunsysteem versterkt.

De achterzijde wordt van kruin tot puntje van de tenen gemasseerd en kan verlengd worden met een gezichtsmassage of massage van andere aandachtsgebieden.

Tarief: 60 minuten € 60,--

Uitbreiding per kwartier: € 12,50


Aanstaande moeder

Tijdens de zwangerschap verandert er veel in het lichaam van de aanstaande moeder. Het mooie proces van het (vol)dragen van een baby brengt fysieke en hormonale veranderingen met zich mee die invloed hebben op het vrouwelijk lichaam. Deze kunnen zich uiten in lichamelijke klachten zoals pijn in rug en nek, vocht vasthouden, bekkenklachten, kramp in kuiten en een verslechterde nachtrust.

Aandachtige zwangerschapsmassage geeft directe verlichting van pijn en ongemak. Hierdoor wordt de zwangerschap bewuster ervaren, waardoor lichamelijke signalen duidelijker worden. De bloedcirculatie wordt verbeterd, waardoor afvalstoffen en/of vocht sneller het lichaam verlaten. Daarnaast werkt massage kalmerend, pijnbestrijdend en stimuleert de aanmaak van gelukshormonen.

Tarief: 60 minuten € 65,--


Baby

De ongeboren baby heeft gedurende de zwangerschap een continue aanraking gevoeld van de aanstaande moeder door haar bewegingen en het vruchtwater.

Na de geboorte wordt de aanraking veel minder en kan de baby daarop reageren. Veelvuldig de baby knuffelen en bij je houden is dan ook alleen maar goed voor de baby.

Met babymassage geef je extra aandacht aan je baby en versterkt de band tussen ouder & kind. Het geeft ontspanning en bevordert onder andere het immuunsysteem, slaapgedrag en spijsvertering.

De baby wordt bewust van zichzelf en de lichamelijke ontwikkeling.

Tarief privécursus van 4 lessen: € 195,--

Tarief groepscursus (max. 4) van 4 lessen: € 150,-- (2e ouder 50% korting)

Verdere info, zie tarievenlijst


Kind & Jeugd

Door een massage, in het bijzijn van een ouder of verzorger, kan het zelfbewustzijn van een kind of jeugdige worden vergroot. Hierdoor worden sociale contacten makkelijker aangegaan, worden concentratie, communicatie en samenwerking beter, wordt slaapgedrag bevorderd met als resultaat meer uitgerust opstaan en uiteindelijk ook beter groeien. Kortom, het kind gaat beter in zijn vel zitten.

Tarief: 30 minuten € 30,--

Uitbreiding per kwartier: € 10,--


Rebozo

is een laagdrempelige massagetechniek met een van oorsprong Midden- en Zuid-Amerikaanse doek. Een gedeelte van het geklede lichaam ligt in de doek en wordt daarin gewiegd en geschud, waardoor spanningen in het lichaam worden losgelaten en aarding gevoeld zal worden.

Deze massagetechniek is geschikt voor aanstaande of net bevallen moeders, kinderen en volwassenen (ook met ADHD, ADD, HSP en autisme), senioren, mindervaliden en zorgbehoeftigen. Deze massagetechniek oefent in aarden, vertrouwen en bewegingsritmes en is een goede klachtenbehandeling bij zenuwbeknellingen, rug- en/of nekklachten.

Tarief: 30 minuten € 30,--

Uitbreiding per kwartier: € 15,--

 


Zorgmassage

 heeft voor iedereen met een zorgvraag een positief effect. De massage kan desgewenst op bed in rug- of zijligging, in een (rol)stoel en zelfs staand in kleding worden gegeven. Door middel van een massagedoek of bedekt door meerdere handdoeken wordt aanraking minder direct. 

Inzetbaar bij o.a.:

personen in een verzorgingshuis, personen met niet-aangeboren hersenletsel of een dementie, palliatieve zorg, chronisch zieken, opvang voor kinderen/jongeren, hechtingsproblematiek, personen met ADHD en/of autisme.

Tarief: 30 minuten € 35,--

Uitbreiding per kwartier: € 12,50


Opu Huli Buikmassage

deze Hawaiiaanse massagetechniek brengt organen weer terug op hun originele plaats en verbetert stofwisseling en spijsvertering, zodat voedingsstoffen beter worden opgenomen. Diepere ademhaling en optimale darmwerking worden gestimuleerd wat stress vermindert en positiviteit bevordert. De massage wordt intuïtief uitgevoerd en duurt 30-45 minuten.

Tarief per massage: € 45,--